Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

19.

Luin aamulla viimeisen sivun kirjasta Oma pegasos. Tunsi itseni paljon viisaammaksi, kuin ennen kirjan aloittamista. Tuntui, kuin olisin pystynyt tämän jälkeen mihin tahansa.
Seuraava kirja, tai oikeastaan kirjat, mitä alkaisin jo tänään lukemaan, olisi Telman ja Casyn päiväkirjat. Olin toissapäivänä mennyt varastamaan ne, jotta saisin niistä mahdollisesti jotain selvää Kiitävään Tähteen liittyen.
Nostin sänkyni patjaa ja otin sieltä kaksi minulle kuulumatonta päiväkirjaa. Olin piilottanut päiväkirjat mahdollisimman hyvään talteen, ettei Casy, Telma tai kukaan muukaan voisi löytää niitä.
Piilotin päiväkirjat hihattoman hupparini tilavaa kengurutaskuun. Lähdin sen jälkeen äkkiä ulos. Menisin ensin hakemaan Kiitävän Tähden talleilta ja sen jälkeen menisimme kävellen jonnekin rauhalliseen paikkaan, missä voisin lukea päiväkirjoja.
Pegasos oli jo pystyssä ja se tuntui odottavan minua. Kiitävä Tähti hirnahti tervehtien minua ja päästin sen karsinastaan pois.
Pegasoksen valkoisella vartalolla näkyi vielä, jos tarkkaan katsoi niin himmeällä pieniä haavoja, jotka olivat jo melkein parantuneet olemattomiin. Muuten Kiitävä Tähti oli kunnossa, mistä tiesi lääkärin antamien lääkkeiden auttaneen sitä.
Lähdin Kiitävää Tähteä kevyesti harjasta taluttaen ulos. Heti ulos tallista päästyämme, huomasin jotain peikkeuksellista, vaikka täälä kaikki tuntui olevan poikkeuksellista muutenkin.
Aqualoupissa taivas oli normaalisti sininen, mutta siinä oli aina punertavaa sävyä. Nyt taivaassa oli selvästi normaalia enemmän punaista. Taivas oli kuin sinisen ja haalean viininpunaisen värin sekoitus. Se näytti kammottavalta ja tuntui enteilevän muutenkin jotain pian saapuvaa pahaa.
-Mennään Kiitis, sanoin hiljaa pegasokselle, katse yhä taivaalla.
Lähdimme Kiitävän Tähden kanssa metsään ja suunnistin karttaa pidellen sopivan tuntuiselle paikalle. Löysimme pian pienen niityn palan metsän keskellä. Keskellä pientä niittyä oli vinoon kasvanut lehtipuu. korkeavartiset pitkät valkoiset kukat ympäröivät sitä, kuin kuningastaan. Ne osoittivat suurta kunnioitusta puuta kohtaan ja tuntuivat tuulen puhaltaessa kumartavan sitä yhtenä joukkona.
Menin Kiitävän Tähden kanssa varoen puuta kohti. Kuvittelin varmaan, mutta kukat tuntuivat taipuvan sivummalle edessäni. Ne antoivat minulle tietä.
Pääsin puun luokse ja istuin varoen sen vierelle. Nojasin selälläni kevyesti puuhun ja pegasos tuli vierelleni makaamaan. Kiitävä Tähti sulki silmänsä tyytyväisenä, kun se nautti lämpimästä auringon paisteesta ja viileästä tuulesta, jotka hellivät sitä samanaikaisesti.
Otin taskustani molemmat päiväkirjat syliini. Casy päiväkirja sattui tulemaan päällimmäiseksi, jolloin päätin aloittaa siitä.
Selasin päiväkirjaa huolettomasti lopusta kohti alkua. Silmiini pisti viimeisimpien sivujen Casyn käsinkirjoitetuista teksteistä nimeni. Siellä mainittiin Alli.
Selasin äkkiä takaisin sivun, jolla nimeni mainittiin. Halusin tietää, mitä Casy oli minusta kirjoittanut, joten luin sivua.
"En tajua, miten Telma saattoi antaa Kiitävän Tähden jonkun pikkutytön hoidettavaksi. Hän on nimeltään joku Alli, eikä hän ole koskaan ratsastanut, saati edes hoitanut hevosia!".
Sivu oli selvästi niiltä ajoilta, kun olin vasta saapunut tänne. Tuntui pahalta lukea tekstiä, missä Casy selvästi paljasti inhonsa minua kohtaan. Onneksi nykyään asia ei enää ollut niin. Casy oli oppinut hyväksymään minut.
"Olin aina toivonut Kiitävän Tähden saavan jonkun kunnon hoitajan, joka osaisi käsitellä sitä kunnolla ja olisi toisinsanoen ammattilainen. Joku joka voisi ratsastaa sillä. Kiitävän Tähden kaltainen poikkeuksellinen pegasos ansaitsee parempaa kuin pienen kokemattoman rääpäleen. Telma kuitenkin sanoi, että se Alli tunsi hänen ja Kiitävän Tähden välille syntyvän jonkin sidoksen. Voisiko se olla mahdollista vai valehteliko se pikkutyttö saadakseen Kiitävän Tähden hoidettavakseen? Toisaalta toivoisin, että asia voisi olla niin. Että joku olisi pystynyt saamaan sidoksen sen pegasoksen kanssa. Toisaalta taas, en haluaisi sen Allin saaneen sitä sidosta. Olin toivonut itse saavani sen, mutta se olisi pitänyt syntyä jo ensimmäisellä tapaamisellamme. Melkeimpä kadehdin sitä Allia. Toivottavasti hän tajuaa, kuinka onnekas on ja kohtelee Kiitävää Tähteä arvoisellaan tavalla, vaikkei tietäisikään kaikkea Kiitävään Tähteen liittyvää".
Sivu loppui siihen. Casy oli lopettanut kirjoittamisen siltä päivältä.
Pystyin jotenkin ymmärtämään nyt Casya paremmin. Hän todella välitti Kiitävästä Tähdestä, eikä hyväksynyt sen takia minua. Hän oli kuvitellut minun tulleen heidän väliinsä.
Rapsutin kevyesti Kiitävää Tähteä korvan takaa. Minä olin kohdellut sitä arvoisellaan tavalla. Casyn ei tarvitsisi huolehtia.

**********************************************************************************************************************************

©2020 Enkelin Siivet - suntuubi.com