Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

16.

-Kiitävä Tähti siis paranee? varmistin Casylta.
Pegasos makasi yhä elottoman näköisenä karsinassaan, mutta välillä se saattoi nostaa päätään kovan äänen kuullessaan. Silti olin huolissani sen puolesta.
-Kyllä Kiitis paranee, Casy sanoi lohduttavasti ja levitti puhdasta heinää toisen pegasoksen karsinaan. Kiitiksellä on sitä paitsi vain paha kuume ja pienet haavat tuottavat tietysti hänelle kipua, jolloin se yrittää olla mahdollisimman pakoillaan.
-Ei kai Kiitistä satu paljoa? hätäännyin heti.
-Kyllä me häntä hoidamme, Casy huomautti. Älä sinä ole huolissasi.
Nojasin Kiitävän Tähden karsinan oveen. Katselin pegasos raukkaa valmiina purskahtamaan itkuun hetkellä millä hyvänsä. Syytin edelleenkin Kiitävän Tähden tilasta itseäni.
Casy ja Telma olivat kuitenkin kuulleet, mitä todella tapahtui, eivätkä he syytelleet minua. Heidän mielestään se oli täysin puhdas onnettomuus, jota ei voinut ennalta arvata.
-Casy, sanoin hiljaisella äänellä. Mikä minä olen Kiitikselle?
Casy lopetti heinän levittämisen ja kääntyi hämmentyneeä puoleeni. Hän mietti vastausta hiljaa hetken aikaa.
-Se on kieltämättä hankala määritellä, Casy myönsi. Periaatteessa minä ja Telma omistamme Kiitiksen ja sinä olet vain hänen hoitajansa.
-Vain hoitaja? sanoin haikeana, enkä edes kääntynyt Casyyn päin.
-Tietenkään emme voi tietää Telman kanssa, millainen suhde teillä on, Casy lisäsi. Näytätte olevan todella hyviä ystäviä...
Casyn ääni haipui hänen lauseensa lopussa. Käännyin tyttöä kohden ja huomasin hänen haikean ilmeensä. Vai oliko ilme edes haikea? Se näytti siltä, kuin olisi kuullut jotain, mitä ei voinut uskoa todeksi.
-Oikeastaan tiedät sen itsekin, Casy sanoi hiljaa. Mehän annoimme Kiitiksen sinulle hoidettavaksi oikeastaan vain sen takia, että teidän välille syntyi vahva side...
Katsoin mietteliäänä Casya. Jotenkin hän vältti kertomasta kaiken. Hän puhui tavallaan kierrellen, vaikka hän tuntuikin puhuvan suoraan.
-Voinko minä koskaan tulla Kiitiksen omistajaksi? kysyin suoraan asiani.
Casy järkyttyi kysymyksestäni. Hän ei voinut uskoa, että todella kysyin jotain sellaista.
-Me omistamme Kiitiksen, Casy muistutti, vaikka tiesin sen varsin hyvin. En halua luopua hänestä. Tiedät, että Kiitävä Tähti on ollut lempipegasokseni siitä lähtien, kun hän saapui tänne.
Casy otti heinää täynnä olevat kottikärryt ja lähti työntämään niitä tallikäytävää pitkin. Taisin selvästi osua arkaan aiheeseen. Tiesin hyvin, että Casy rakasti Kiitävää Tähteä enemmän kuin ketään muuta pegasosta. Minusta vain tuntui haikealta, jos joutuisin aina olemaan kiitävälle Tähdelle vain hoitaja. Ei mitään muuta, pysyvää tai sitovaa.
Telma tuli hetken päästä toisesta suunnasta, kuin minne Casy oli lähtenyt. Hänellä oli mukanaan valkoinen liina ja pari läähepurkkia.
-Haluatko auttaa? Telma kysyi.
Nyökkäsin vain ja päästin Telman menemään edeltä Kiitävän Tähden karsinaan. Hän polvistui pegasoksen vierelle ja tein perässä samoin.
Telma kostutti liinaa pullossa olevalla aineella ja alkoi hellästi silittää sillä haavoittunutta Kiitävää Tähteä.
-Halutko sinä? Telma kysyi ja ojensi liinaa minulle. Yrittäisin sillä välin saada kiitiksen syömään lääkkeensä.
Otin liinan ja silitin Telman lailla liinalla pegasosta. Välillä Telma aina kastoi puolestani liinaa, jotten minä vahingossa laittaisi ainetta liikaa.
-Kysyinkin tätä jo Casylta, aloitin arasti. Voinko minä koskaan olla Kiitiksen omistaja?
Telma näytti ensin hämmästyneeltä. Lopulta hämmästys muuttui vaivaantuneiksi kasvoiksi, jotka yrittivät välttää katsekontaktia.
-Mitä Casy sitten sanoi? Telma kysyi, vaikka hän tuntui kyllä tietävän.
-Hän sanoi, ettei halua luopua pegasoksesta, kerroin.
Telma nyökkäsi ymmärtävästi. Hänen katseestaan tuli hetkessä haikea. Mieleeni tuli heti Casyn haikea ilme.
-Ymmärrän häntä hyvin, Telma sanoi hiljaa haikealla äänellään.
Molemmat heistä tuntuivat selvästi salaavan jotain. Aivan kuin kaiken takana piilisi synkkä kauhukertomus, joka liittyi Kiitävään Tähteen.
-Milloin Kiitävä Tähti ja Casy ensimmäistä kertaa tapasivat? kysyin. Miten Kiitiksestä tuli Casyn lempipegasos?
-Minulla on nyt kiire, Telma sanoi ja nousi.
Hän lähti ripeästi kävellen tallikäytävää pitkin ulos. Jäin katsomaan hämillään hänen peräänsä. He salasivat joitain, mikä liittyi Kiitävään Tähteen!
-Voi Kiitis, sanoin pegasokselle. Jos sinä osaisit puhua, kertoisit varmasti minulle, mistä tässä kaikessa on kysymys.

**********************************************************************************************************************************

©2020 Enkelin Siivet - suntuubi.com