Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

7.

Sahanpuru, sanoin itsekseni, kun osoitin yhtä kuivikesäkkiä. Sopii hyvin pegasoksille, joilla on hengitysongelmia, mutta huonona puolena maatuu huonosti.
Olin harjoittelemassa kuivikkeiden ominaisuuksia ja nimiä. Halusin valita Kiitävän Tähden karsinaan sellaista kuiviketta, joka olisi sille mahdollisimman hyvää.
-Oljet, jatkoin. Luonnonmukainen kuivike, joka on hankala siivota ja saattaa aiheuttaa ähkyvaaran.
En suoraansanoen tiennyt, mikä ähky oli, mutta mitään hyvää se ei voinut olla. En halunnut pegasokselleni mitään ähkyä.
-Turve sitoo hyvin kosteutta, muistelin jälleen, mitä kirjassa oltiin sanottu. Se estää haitallisten bakteerien kasvua ja leviämistä, mutta se pölyää kuivana ja jotkut pegasokset ovat allergisia sille.
Minun pitäisi kysyä Telmalta, oliko Kiitävä Tähti millekään allerginen. Saattaisin vahingossa vaikka muuten antaa sille ruuaksi jotain, mikä voisi jopa tappaa sen. Olin kuitenkin ruokkinut pegasosta jo monta kertaa, eikä mistään syöttämästäni ruuasta ollut tullut sille mitään sivuoireita.
-Hamppu... päskä, mietin outoa nimeä viimeiselle kuivikkeelle. Hamppupäistäre!Pölytön ja helppo hävittää. Ei miinuksia.
Olin tyytyväinen, sillä olin muistanut kaikkien kuivikkeiden nimet ja niiden ominaispiirteet. Aloin selvästi kehittymään tässä.
Otin sylini täydeltä hamppupäistärettä ja nostin sitä kottikärryihin. Pian sain tarpeeksi kuiviketta ja työnsin kärryt Kiitävän Tähden karsinalle. Pegasos itse oli laitumella, että pystyin rauhassa puhdistamaan sen karsinan. Levitin kuiviketta pitkin karsinan lattiaa ja vaihdoin vielä lopuksi kaukalon veden.
-Keskeytän hetkeksi, mutta minulla on ilmoitusluontoinen asia! Telma kuulutti käytävällä.
Menin karsinan ovelle kuuntelemaan, mitä hänellä oli sanottavana. Kaikki muutkin olivat keskeyttäneet hommansa ja odottivat kuuliaisena Telman asiaa. Casya ei näkynyt missään.
-Ystäväni Thumbelina on tullut yksin Keiju saarilta asti, tuomaan meille kutsun keijujen järjestämään taitolento tapahtumaan! Telma kertoi innokkaana. Se järjestetään itse Keiju saarilla ja tuomareina on tänävuonna keijuprinsessa Lucy, taiteiliakeiju Reon ja keijujen yksi taitavimmista tanssijoista Rina. Tähän tapahtumaan tulee osallistumaan pegasoksia ratsastajineen ympäri Aqualoupea. Tekin voitte osallistua siihen, mutta sitä ennen siihen on valmistauduttava.
Kilpailut! Se kuulosti mahtavalta. Kiitävä Tähti oli vieläpä pegasos, jolloin kutsu koski mitä ilmeisimmin meitäkin.
-Koska tapahtuma järjestetään? joku kysyi. Ja miten siihen pitää valmistautua?
-Tapahtumaan pittää osallistua viimeistään 22.2.10. Telma vastasi. Ja olettaen, että te ette ole vielä kukaan ollut kansainvälisissä lentokilpailuissa, niin teidän täytyy ola hyvin suvaitsevaisia eri kansoja kohtaan. Oleellista on myös keksiä ja harjoitella pegasoksienne kanssa kaunis, mieleenpainuva ja mielenkiintoinen lentokuvio.
-Mitä sinä tarkoitat kansainvälisillä lentokilpailuilla ja kansoilla Telma? jälleen joku kysyy arasti.
-Tarkoitan sitä, että Popkornilaakso ja Keiju saaret eivät ole ainoita asutettuja paikkoja Aqualoupissa, Telma selitti. Ihmisiä, kuten te, ei ole kovin paljon. Mutta me vähäiset ihmiset emme ole ainoita olioita tällä ulottuvuudella. Pegasokset, yksisarviset ja keijut ovat vasta tavallisimpia asukkejamitä täältä löytyy, eikä kaikkia asukkeja ole edes meidän tarustoissamme ja saduissamme. Kaikki ketkä tosin ovat niissä esiintyneet, niin esiintyvät täälläkin.
-Voisin kutsua vammppyyri ystäväni tänne vierailulle joku kerta... Telma sano mietteliäänä. Mutta te jotka kiinnostuitte, voitte alkaa valmistautua. Eteläänpäin menee lämmin ja leppoisa ilmavirta, jolla voitte sinne matkustaa. Se menee Keiju saarten läheltä.
En voinut olla muuta kuin innoissani. Lentonäytös! Haluaisin ehdottomasti mennä Kiitävän Tähden kanssa sinne! Uusien henkilöiden sekä otusten tapaaminen ja näkeminen olisi kaikkea muuta kuin tylsää. Halusin päästä läpikotaisin selville tästä maailmasta, joka oli minulle vielä niin vieras ja uusi.
Telma antoi meidän jatkaa, mutta sen sijaan monet menivät heti utelemaan lisää kilpailusta. Menin heti perässä, kun sain ensin putsattua karsinan loppuun asti.
-Kuinka pitkä matka Keiju saarille oikein on ja kuinka kauan se kestää lentämällä? joku kyseli kiinnostuneena.
-Matka on pitkä ja se kestää lentämällä 2 tuntia, ilman taukoja, Telma kertoi.
-Millaisia suorituksia siellä vaaditaan? kysyttiin taas.
-Suoritus voi olla millainen vain, Telma vastasi. Pelkkästään sekin riittää, jos lentää pari silmukkaa. Pääasia on, että kilpailuun saataisiin mahdollisimman paljon osallistujia, sillä sitä paikalla olevat katsojat vaativat.
-Entäs jos ei voi ratsastaa pegasoksella? minä kysyin puolestaan siihen väliin.
Sain Telmalta osakseni ällistyneen, vaimean katseen. Hän ei selvästikään ollut odottanut, että minä haluaisin osallistua kilpailuun.
-Voihan pegasos lentää ilman ratsastajaakin, Telma sai viimein sanotuksi. Mutta vain hyvin koulutetut yksilöt, jotka osaavat tehdä tarvittavat asiat ilman ratsastajan käskyjä.
Telma katsoi yhä minua aina vaivihkaa, kun hän vastasi edelleen muiden kysymyksiin. Kun kyseleminen loppui ja Telma ilmoitti vastaavansa myöhemmin lisää, päätin paeta paikalta mahdollisimman nopeasti. Pelkäsin Telman torjuvan ajatukseni mennä Kiitävän Tähden kanssa lentonäytökseen. Olin tästä epäilystä aivan oikeassa, sillä Telma tuli perässäni ulos.
-Alli, Telma sanoi jyrkästi, mutta huolestuneena. En voi päästää sinua lähtemään Kiitiksen kanssa Keiju saarille.
-Mutta miksi? intin. Kyllä minä osaan käsitellä jo pegasoksia, varsinkin Kiitistä.
-Matka on niin pitkä, enkä voi antaa sinun ratsastaa vielä Kiitiksellä, Telma huomautti.
Äkkiä ylitseni hyökyi onnellinen tuulahdus. Oliko Telma tosiaan sanonut niin? Hän ei voinut antaa minun ratsastaa Kiitävällä Tähdellä... vielä. Telma siis antaisi minun joskus ratsastaa, eikä se aika voinut luultavimmin olla kaukana. Olin niin onnellinen, että unohdin Telman olevan yhä juttelemassa minulle.
-Alli? Telma sanoi huolestuneena kysyvästi, kun olin aivan uppoutunut ajatuksiini.
-Minä pärjään kyllä, sanoin. Menemme Kiitiksen kanssa kävellen, jos muuta keinoa ei ole.
-Mutta kävellen matka kestää suunnilleen 6 tuntia! Telma kauhistui. En päästä sinua lähtemään.
Nyt minua alkoi huolestuttamaan tilanteeni. Telma oli tosissaan, hän ei päästäisi minua menemään. Ja jos en tottelisi häntä, niin hän saattaisi riistää Kiitävän Tähden kokonaan minulta.
Jähmetyin paikalleni ankeudesta. Katseeni oli pysähtynyt pieneen tallattuun ruohonkorteen. Olin aivan kuin se. Minut oltiin lytätty maahan, enkä voinut panna vastaankaan.
-Menen hakemaan Kiitiksen karsinaansa, sanoin ja lähdin laitumelle.
Telma ei sanonut mitään. Hän ei varmastikaan tahtonut pahoittaa mieltäni enää yhtään enempää.
Kiitävä Tähti ravasi luokseni ja se vaistosi ihmeellisesti jonkin olevan vialla. Pegasos puski turvallaan olkapäätäni hellästi.
En ollut ottanut riimunarua mukaan, joten tarrasin vain Kiitävän Tähden harjasta. Ei se muutenkaan olisi karannut, mutta aina täytyi olla varuillaan.
Kiitävä Tähti suuntasi heti karsinassaan juomaan vaihtamaani vettä. Sillä tuntui olevan kova jano ja sen kyllä ymmärsi, kun ulkona oli niin lämmin.
-Kuulin suunnitelmistasi, Casyn ääni kuului karsinan ovelta.
Casy nojasi karsinan seinämään toisella kädellään rennosti. Hänen ilmeestään kuvastui lievä paheksunta.
-Minusta Telma teki oikean päätöksen, Casy sanoi. Olisi liian vaarallista ja holtitonta lähettää sinut lentonäytökseen jonnekin kauas, vieläpä patikoiden, kun et voisi lentää tai ratsastaa.
Käänsin katseeni Kiitävään Tähteen. En olisi halunnut kuulla Casyn irvailuja siitä, että lyhytaikainen haaveeni oli tallattu maan tasalle.
-Minäkin olisin kieltänyt sen, Casy sanoi vielä.
-Sinä olisit kieltänyt sen joka tapauksessa, sanoin katsomatta Casya. Olet tulostani lähtien ollut minua vastaan.
Casy hiljeni totaalisesti. Kuulin hänen hiljaisten askeltensa kuitenkin tulevan vierelleni.
-Ei minulla ole mitään sinua vastaan, Casy sanoi ensimmäistä kertaa minulle jotain lempeällä äänensävyllä.
Käännyin Casyyn päin ja hän polvistui edessäni tasolleni. Hän laski toisen kätensä olkapäälleni ja katsoi minua silmiin, haikeasti hymyillen.
-Ei minulla ole mitään sinua vastaan, Casy toisti. Kiitävä Tähti on vain tulostaan lähtien ollut lempparini. Toivoin sille aina hyvää, kokenutta ja taitavaa hoitajaa. Mutta sitten kuulin, että joku kokematon pikkutyttö oli saanut Kiitiksen huolekseen. Olin kamalasti sitä vastaan, vaikkakin ihan syyttä.
Katsoin Casya silmiin ja näin heti, että hän puhui totta. Ei Casy ollutkaan inhonnut minua, vaan hän oli ollut katkera kokemattomuudestani, mitä hän olisi vaatinut Kiitävän Tähden hoitajalta.
-Olet kuitenkin suoriutunut hyvin, Casy myönsi. Osaat putsata karsinan, ruokkia, harjata ja puhdistaa pegasoksen. Lisäksi tunnut viettävän hyvin mielelläsi aikaa Kiitiksen kanssa, niin kuin se sinun kanssasi.
Jäin ihan sanattomaksi. Casy oli kehunut minua, enkä osannut ikinä vastata mitään järkevää kehuihin.
-Minä... tuota, änkytin. Minä yritän parhaani. Aion opetella kaiken mahdollisen pegasoksista, jolloin joku päivä olisin valmis lentämään Kiitiksellä. Se on minun unelmani, josta aion pitää kiinni.
Casy nousi ylös ja katsoi minua harkitsevasti. Pelkäsin hänen kohta sanovan jotain, mistä en pitäisi, mutta päinvastoin kävikin.
-Voisin yrittää puhua Telmalle, jos päästäisimmekin sinut lentonäytökseen, Casy sanoi, mikä yllätti minut.
-Todellako? ihmettelin.
-Jos kerta olet noin tosissasi Kiitiksen suhteen, niin pakkohan sinun on antaa kokea tämä tapahtuma, Casy sanoi hymyillen. Mutta lupaat minulle yhden asian.
Vastapalveluksia? Ne eivät ikinä tienneet hyvää, mutta en voinut kieltäytyäkään.
-Mikä se sitten olisi? kysyin.
-Lupaat voittaa edes yhden ruusukkeen, Casy sanoi kallistaen päätään hymyilevästi.
Sen jäkeen hän lähti sanomatta sanaakaan, luultavasti puhumaan Telmalle.
En voinut uskoa tätä. Me pääsisimme ehkä Kiitävän Tähden kanssa lentonäytökseen! Tämä oli mahtavaa!
Kiedoin käteni pegasoksen kaulalle riemuitsevasti. Olin askelta lähempänä unelmaani.

**********************************************************************************************************************************

©2020 Enkelin Siivet - suntuubi.com